Кучешка спална соба во центарот на Кичево

Некогаш низ овие врати влегуваа безмалку половина жители на Кичево, во времето кога тука беше седиштето на СОК. Во еден период тука работеше и експозитурата на Македонска банка, која пред повеќе години е затворена. Оттогаш низ овие врати никој не влегува, а местово е како порачано за кучињата скитници, кои по пребарувањето на контејнерите во средиштето на градот, добро нахранети се собираат на ова место на пладневен и ноќен одмор.

Читај повеќе

Exit mobile version