ФОТО: Lamborghini Murciélago, најубавиот бик од македонските улици

Овој “бик” го затекнавме на скопските улици. Ни беше дозволено да го фотографираме. Не се одлучивме да ја нагазиме педалата.

Легендарниот Murciélago (на шпански: лилјак) е произведен во 4099 примероци во периодот од 2001 – 2010. Повеќе не се произведува. Името му е земено од легендарниот бик од Навара, Шпанија.

Долг е 4,58 метри, широк 2,04 метри, а висок само 1,13. Тежок е 1,6 тони. Користи 6,3 литрен 12 цилиндричен мотор. Развива максимална брзина од 341 км на час, а од 0-200 забрзува за неверојатни 7,4 секунди!

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found