„Лето без пожари-2018“ во Општина Кичево

На барање на Подружницата на македонски шуми „Лопушник“-Кичево, а во соработка со полициската станица од овој град, денес се одржа состанок на сите структури од општина Кичево, за превенирање и заштита од пожари во претстојниот период.

Покрај претставниците од шумското стопанство и полицијата, на состанокот беа присутни и претставници од ДЗС, ЦУК, Општина Кичево, ТППЕ-Кичево и други. Во текот на наредните неколку дена полицијата и шумското стопанство ќе добијат флаери со препорака „Лето без пожари-2018“. Овие флаери ќе му бидат поделени на месното население и на сите оние кои престојуваат во шумата, со цел да се превенира и заштити од можни пожари.

Читај повеќе