Внимавајте на Пресека и Стража

pat magla

Поради намалена видливост, отежнат е сообраќајот на планинските премини Стража и Пресека, а коловозот наместа е влажен.

Видливоста на Пресека утрово изнесуваше 10 метри, додека на Стража до 100 метри.

Потсетување за сите возачи дека од 15 ноември започна законската обврска за поседување на зимската опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15 март 2015 година.