Мајски снег во кичевско

Снегот кој во последното деноноќие наврна на планинските врвови во кичевско, како сакаше уште еднаш да не потсети дека зимските температури секогаш можат да изненадат. Така што утринава белнаа врвовите на повеќето планини над 1800  метри надморска висина. Единствено проблем мајските снегови им создадоа на стадата овци, кои штотуку пристигнаа во своите летни престојувалишта на Бистра, каде треба да останат до октомври .

Зоран Антоски

Exit mobile version