ФОТО: Вечерва во манастирот Богородица Пречиста се собра народ за Мала Богородица

Традиционално, вечерва во манастирот Света Богородица Пречиста се собра народ во чест на празникот Рожденство на Пресвета Богородица – Мала Богородица. Од година во година овој храм е се попосетен. Тука секој го наоѓа својот мир, особено на вакова вечер. Светата литургија ја водеше владиката Дебарско-кичевски, Тимотеј.

Нека ни е на помош Пресвета Богородица и за многу години празникот!

Exit mobile version