Антонио Милошоски ги „здрви“ во ЕУ

“Ако ЕУ има принципи и бара од Русија почитување на меѓународното право во однос на Украина, тогаш би било логично да побара и од сопствената членка Грција почитување на меѓународното право и пресудата од Меѓународниот Суд на правдата во Хаг. На принципите им требаат повеќе дела, а помалку зборови. Македонија води принципиелна надворешна политика, има предоволно препораки и не заслужува да понатамошни блокади за почеток на преговорите со ЕУ.”

Ова го изјави Антонио Милошоски парламентарната конференција во Рим. Појасно од ова, здравје. Да седне и да им нацрта.

Се надевам после ова нема да ни доаѓаат падобранци, неидентификувани вооружени групи да ни се одметнуваат по планини, човековите права и слободи одма да ни паднат на незадоволително ниво и сл. досега видени филмови.

Exit mobile version