Приказната за ергените од Македонски Брод стигна до BBC

Скриншот од сторијата на BBC

Напорите на градоначалникот на соседниот Македонски Брод за да го реши проблемот со големиот број на ергени во неговата општина стигна до британскиот сервис BBC, а со тоа и до милиони луѓе ширум светот.

Она што за нас е „уште една приказна“ која произлегува со се поголемиот проблем со наталитетот и неженетите, за британците е интересна. Пишуваат за малото градче, проблемот со невработеноста и катастрофалниот пад на бројот на населението.

Одличен потег на градоначалникот Војнески, се надеваме ќе успее. Приказната можете да ја прочитате тука.

Exit mobile version