Националните ансамбли на Македонија и Србија на заеднички концерт во Кичево

Националните ансамбли на Македонија и Србија на заеднички концерт во КичевоЗа прв пат националните ансамбли на Македонија и Србија  ,„ Танец„ и„ Коло“, ќе имаат заеднички концерт пред кичевската публика.

Концертот ќе се одржи во среда 2 октомври, со почеток во 20 часот.Ова ќе биде единствена можност граѓаните на Кичево да присуствуваат на спектакуларен концерт на врвните мајстори на фолклорот од двете земји. Инаку Кичево , Битола и Скопје се трите града во Македонија , кои ќе ја имаат таа чест да ги поздрават двата ансамбли на едно место.

Зоран Антоски
Exit mobile version