Не’ очекува најстудената зима во изминатиот век?

Британските метеоролози предупредуваат на екстремно студено време во зимата која ни предстои. Поларното време ќе трае до март 2015 година, а првите бранови од снег ќе ги има веќе од овој месец.

Температурите ќе паднат далеку под нулата. Како најстуден месец се посочува Јануари кога живата на термометарот ќе се спушти до -30 степени под нулата во најголемиот дел од Европа.