ВИДЕО: Хомосексуалци, феминистки и про-абортус активисти нападнаа црква и христијански верници

„Црква која сјае е само онаа која гори“ беше мотото под кое толпа од околу 500 хомосексуалци, феминистки и про-абортус активисти нападнаа црква во Аргентина која беше бранета со жив ѕид од верници.

Со навреди, плукања и физичко насилство спрема верниците толпата реагираше против ставот на црквата по прашањето за абортусот и истополовите бракови.

Никој од верниците не врати со иста мера. За што се работи, погледнете на видеото на линкот или од подолното видео.