Населението од Лавчани 2 недели без струја

Lavcani padnati stolbovi (2)

Населението во село Лавчани нема електрична енергија околу две недели. Додека ја пуштат електричната енергија би дошло до големи проблеми поради паднатите столбови и искинатите жици.

Иако патот во село Лавчани е сосема прооден, екипи кои треба да го санираат проблемот сеуште немаат излезено на терен.

Локалните жители апелираат до надлежните институции за итно решавање на ситуацијата.

Lavcani padnati stolbovi (1)  Lavcani padnati stolbovi (3) Lavcani padnati stolbovi (4) Lavcani padnati stolbovi (5) Lavcani padnati stolbovi (6) Lavcani padnati stolbovi (7)