Населението од Лавчани 2 недели без струја

Населението во село Лавчани нема електрична енергија околу две недели. Додека ја пуштат електричната енергија би дошло до големи проблеми поради паднатите столбови и искинатите жици.

Иако патот во село Лавчани е сосема прооден, екипи кои треба да го санираат проблемот сеуште немаат излезено на терен.

Локалните жители апелираат до надлежните институции за итно решавање на ситуацијата.

 

Exit mobile version