Нов парк на казанџиската улица во Кичево

По комлетната реконструкција на главната улица во Кичево, изграден е и нов парк на казанџиската улица , со што овој простор делува како препороден.

-Целиот простор е преуреден , во најголем дел поставени се бекатон плочки , но има и дел на кој е посеана трева и засадени се елки.Наскоро тука ќе бидат поставени и нови канделабри и клупи ,и дефинитивно овој локалитет ќе добие сосема нов современ изглед – рече Коста Галиманоски, еден од сопствениците на дуќан на оваа улица.

Зоран Антоски