Ќе се отвори нова детска градинка во Кичево

Со средства од турската агенција за соработка и координација „ТИКА“, во Кичево во кругот на училиштето „Санде Штерјоски„, населба Пашино е изградена нова детска градинка, чиј капацитет е за 120 деца до 6 годишна возраст.

Новата детска градинка беше завршена уште на почетокот на оваа календарска година, но дилемата беше дали со неа да стопанисува локалната самоуправа или не. На крајот е одлучено и оваа градинка да биде вклучена во системот на управување со преостанатите две детски градинки.

Читај повеќе

Exit mobile version