Одбележан патронот на манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во Кнежино

Манастирот „Свети Ѓорѓиј Победоносец“ во село Кнежино, денес го одбележа својот патрон, кај народот познат како„ Ѓурѓовден“.

Во манастирската црква беше отслужена Света Божествена Литургија од страна на свештенството на Кичевското архиерејско намесништво.

Потоа во новоизградената трпезарија беше организиран манастирски ручек, или таканаречена „Трпеза на љубовта“. Во текот на денот новиот кум на манастирот Ивица Мисајлески, ја презеде улогата во наредните 12 месеци да му служи на овој манастирот и на верниците кои доаѓаат тука.

Прочитај повеќе