Ограбена црква во кичевско

Во село Попоец вчера во црквата „Св.Никола“  непознат сторител извршил тешка кражба – информира МВР.  При провалата биле одземени околу 1.000 денари во разни апоени.

Полицијата превзема мерки за пронаоѓање на сторителот.

Во рок од една година ограбени се неколку цркви во Кичево: Подвис, Белица, Брждани,  соборната црква Свети Петар и Павле и манастирот Света Богородица Пречиста.

Exit mobile version