Општата болница и Здравствениот дом во Кичево ќе се спојат

Денес во посета на Општата болница и Здравствениот дом во Кичево, беше државниот секретар за здравство Владимир Милошев, при што оствари средба со директорката на општата болница и со директорот на здравствениот дом, а имаше средба и со поширокиот колегиум на оваа здравствена установа.

– При денешната посета на Општата болница и Здравствениот дом во Кичево, имаме неколку теми за разговор пред се за реформскиот процес кој што го спроведува Владата на Република Македонија, околу спојувањето на овие установи, онаму каде што ќе покажат анализите дека е оправдано и возможно. Вториот дел од денешната посета ќе биде разгледување на постоечките објекти во болницата и третата работа е да ја посетам новата зграда на болницата која е во изградба – рече Милошев.

Читај повеќе