Претстава за деца „Орхан“ утре премиерно во домот на културата

Детската претстава „Орхан“ работена според истоимената книга од Неџати Зекерија утре и задутре ќе биде поставена на сцената во домот на културата во Кичево. Претставата е заеднички проект на Н.У.Центар за култура „Кочо Рацин “-Кичево и Министерството за култура на Р.Македонија. Режисер е Михајло Петревски – Мики.

Претставите започнуваат во 12 часот во четврток, односно во 13 часот во петок.

FB настан, тука.