Осветена новоизградената црква во село Требовље бродско

Вчера во селоТребовље бродско со голем црковно народен собир на кој присуствуваа повеќе од 500 верници, беше осветена новоизградена црква Преображение  на Господ Исус Хрстос, дар на Војче и Александар Стојкоски бизнисмени од Тетово родени во ова село.Чинот на осветување го изврши Митрополитот Дебарско – Кически Господин Тимотеј со повеќе архиереи.
Во кругот на црквата беше организиран и заеднички ручек.
Tекст и фото: Зоран Антоски