ДУИ сепак ќе кандидира кандидат за градоначалник на Кичево

По веста која ја пренесе телевизијата Канал5 дека ДУИ нема да кандидира кандидат за градоначалник, телевизијата ретерираше и ја помени веста дека сепак партијата на Али Ахмети ќе кандидира кандидат за градоначалник на Кичево.

Која беше заднината така лесно да се напише вест за ова тешко прашање истовремено повикувајќи се на наводен висок функционер на ДУИ, останува непознато.

Локалните избори ќе се одржат во март 2013 година. Според законот за територијална поделба од 2004 година, кој еднаш беше одложен, кон Кичево се припојуваат општините Зајас, Осломеј, Вранештица и Другово.

Кичевчани тогаш со големо негодување го пречекаа законот.