За првиот снег ќе почекаме до декември

Месецот што следи ќе биде релативно топол за ова време од годината во Кичево. Дневните температури ќе се движат во интервали од 10 – 19 степени целзиусови, а ноќните ќе паднат до -4 степени.

Топлото вреќе ќе се задржи до 9 ноември кога земјава ќе ја зафати ладен бран и температурите ќе паднат за 10 степени.

Ќе остане релативно суво со слаб дожд. Ќе има повеќе сонце за овој период што ќе ви годи за долги прошетки. Искористете го.