За првиот снег ќе почекаме до декември

Месецот што следи ќе биде релативно топол за ова време од годината во Кичево. Дневните температури ќе се движат во интервали од 10 – 19 степени целзиусови, а ноќните ќе паднат до -4 степени.

Топлото вреќе ќе се задржи до 9 ноември кога земјава ќе ја зафати ладен бран и температурите ќе паднат за 10 степени.

Ќе остане релативно суво со слаб дожд. Ќе има повеќе сонце за овој период што ќе ви годи за долги прошетки. Искористете го.

Exit mobile version