Помош за малиот Христијан кој од 10 месеци е во болница

Од почетокот на неговиот живот па се до денес тој е во болница без поставена дијагноза.

По прегледите кои се вршени во Словенија е утврдено дека има (FHLH)Familial hemophagocytic lymphohistiocytosis, но без сигурна дијагноза.

Моментално детенцето е на онколошкото одделение во Клиниката за Детски Болести во Скопје каде прима терапија со цитостатици, но неговата состојба се влошува од ден на ден.

За да се постави точната дијагноза детето мора итно да се транспортира во Германија, во Хамбург, која има добар протокол за Хистоцитоза, но целото лекување, испитување и транспорт се на трошок на родителите.

Затоа, да помогнеме!

ONE 075 143 777 (само за корисниците на ONE)
VIP 077 143 778 (само за корисниците на VIP)

И жиро сметка во Тутунска Банка
Донација за Христијан Тодоровски
2107000006012-45

 

Exit mobile version