Академик Владо Матески подари книги на учениците од Кичево

Академик Владо Матески на училиштето„ Кузман Јосифоски- Питу “во Кичево, му подари 130 наслови книги од библиотеката на МАНУ. При предавањето на книгите се потсети на времето кога пред 50-ина години тука ја посетувал настават

–  Се надевам дека овие книги ќе им помогнат на учениците од некогашното мое училиште да стекнат нови знаења, како би можеле што поквалитетно да одговорат на предизвиците кои ги очекуваат во животот. Има книги од сите жанрови, така што може секој од вас тука може  да пронајде нешто за себе- рече Академик Др. Владо Матески, научен секретар при МАНУ и редовен професор на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Зоран Антоски

Извор: Нова Македонија

Exit mobile version