ФОТО: КУД „Нико Пусоски“ свечено го одбележа јубилејот

Со свечен концерт пред кичевчани во домот на Култрата Кочо Рацин, КУД „Нико Пусоски“ ја одбележа 65-годишнината од своето основање во далечната 1947 година. Шаренилото од преубавите народни носии и убавината на народните ора беа празник за очи за присутните. Уште еднаш, нека ви се множат и годините и успесите. Вашиот труд ја заслужува почитта на целиот град.