Кичевчани со петиција: Децата треба да учат во топли училници

Група родители чии деца учат во училиштата „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Др. Владимир Полежиноски“ иницираше петиција „Децата треба да учат во топли училници“.

Петицијата има за цел да се обезбеди нафта за училиштата, да се  подигне свеста и да се даде поширок публицитет на проблемот со кој 5 недели се соочени учениците и нивните родители но и истиот да не се повтори во иднина.

Петицијата ќе биде испратена до UNICEF, Владата на Република Македонија, UNHCR, Wrists4Rights, Children’s Rights Council и ICRC.

Вашата поддршка за петицијата можете да ја дадете на следниот линк: https://www.change.org/p/unicef-government-of-the-republic-of-macedonia-unhcr-wrists4rights-children-s-rights-council-icrc-two-public-schools-in-kichevo-macedonia-5-weeks-without-heating-1200-children-are-not-attending-school?recruiter=59530546&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-no_msg

Exit mobile version