Купил 2 пици за 10.000 Биткоини

Вчерашниот ден е значаен за крипто-заедницата. Имено, пред 8 години, на 22 мај, програмерот и биткоин ентузијаст Ласло Хањеч ја искористил својата крипто-валута за да нарача 2 пици, за кои тогаш платил 10.000 биткоини. Ова е првата, воопшто, направена трансакција со биткоин.

Настанот е почеток на нова епоха на криптовалути, а постапката на Ласло не учи на многу важна работа во животот – трпението е најдобрата тактика.

Гледано од денешен аспект, неговиот ручек би изнесувал повеќе од 80 милиони долари!

Сервисот за on-line cloud ископување на биткоини, Hashflare, во чест на овој настан објави намалување на порачките за ископување на криптовалувата за 22% со внесување на промотивниот код HF18PIZZADAY22. Проверете тука.