Почина Никола Симиќ – најстарији млаѓи референат

Денес на 80-годишна возраст во Белград почина бардот на екс-југословенското глумиште, Никола Симиќ. Со улогите кои ги играше засмеваше милиони луѓе.

Член бил на Драмскиот театар од далечната 1959 година. Беше најпознат по улогите во Тесна кожа, Среќни луѓе, Семејно богатство, Повеќе од игра…

Нека почива во мир!

 

Exit mobile version