Починал Дедо Мразот од рекламата на „Кока-Кола“

Џон Мур (86), кој се појавуваше во улогата на Дедо Мраз во многу реклами на „Кока-Кола“, почина вчера во американскиот град Барџес Хил.

Кога не го носел црвениот костум на Дедо Мраз, Мур работел како таксист и келнер.

Во текот на неговата кариера, тој се појавувал во многу реклами, но не само на компанијата „Кока-Кола“, туку и на „Морисонс“, во чија реклама бил Дедо Мраз во 2005 година.

– Тажни сме поради смртта на Џон. Сочуствуваме со неговото семејство. Тој знаеше на вистински начин да го долови духот на еден вистински Дедо Мраз, соопшти „Кока-Кола“ по повод смртта на Мур.

Exit mobile version