„2012 Последните Македонци“ гостува во Кичево

Poslednite Makedonci

Драмскиот театар од Скопје во сабота, 29 ноември, пред кичевчани ќе се претстави со претставата  „2012 Последните Македонци“. Претставата ќе се одржи во големата сала на Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево, со почеток од 19.00 часот.

Режијата е на Сашо Миленковски, а улогите ги толкуваат: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ-АЛЕКСИЌ Сања АРСОВСКА Билјана ДРАГИЧЕВИЌ-ПРОЈКОВСКА Трајанка ИЛИЕВА Рубенс МУРАТОВСКИ Зоран ЉУТКОВ Игор АНГЕЛОВ АВТОРИ: Сашо МИЛЕНКОВСКИ Тихомир СПИРОВСКИ Велика СТОЈКОВА-СЕРАФИМОВСКА Марко КОЛОВСКИ Бојан ТРИФУНОВСКИ Љупчо МАНЕВСКИ Снежана БАЛКАНСКА Венко СЕРАФИМОВ ТЕХНИЧКА ПОДРШКА И ОРГАНИЗАЦИЈА: Инспициент:Жарко НАМИЧЕВ Суфлер:Жаклина ЦВЕТКОВСКА Светло-мајстор:Игор ГЕОРГИЕВ Тон-мајстор:Димитар ИЛИОСКИ.

Карти во продажба петок и сабота од 16:00 до 19:00 часот. Влезот е 50 денари.