Од вечер се слави Пречиста

Утре е големиот православен празник посветен на Воведение на Пресвета Богородица. Голем број на кичевчани ја слават како куќна слава. Се служи посна трпеза, лепче кое секое домакинство го спрема за бериќет и благосостојба во домот со црвенот вино се дел од карактеристиките на оваа слава. Нека им е честита на сите фамилии кои ја слават.