Филмот „Птицата не можеше да лета“ од идната недела во кичевското кино

Повторно започна проекција на филмови во НУЦК Кочо Рацин во Кичево. Нареднава недела, во вторник и четврток ќе се прикажува филмот „Птицата не можеше да лета“.

Филмот се одигрува во Холандија. Мелоди се враќа на погребот на нејзината ќерка во малото градче Ферлендс. Но открива дека градчето го снемува под налетот на пустината. Открива дека има 10-годишен внук и решава да го земе со себе, но тој одбива.

Режисер на дилмот е Ана Трис, аво главните улоги се Барбара Херши (позната по улогата во Црниот Лебед), Јусуф Дејвидс и Тони К’горог.

Проекциите започнуваат во 20.00 часот.