Рефлекторите кај интернатот светнаа кога заврши летото

За разлика од претходните две години, кога рефлекторите на отворените терени во интернатот и кај Правниот факултет, беа во  функција цело лето, и најчесто беа полни со млади од градот .

Годинава теренот во поранешниот дом на АРМ цело лето остана во темнина , додека рефлекторите кај интернатот светнаа буквално кога заврши летото , во последната недела на месец Август. И сега кога учениците имаат обврски кон училиштето, а и времето навечер е се постудено, рефлекторите бесцелно се палат, бидејќи неслужат никому. Зошто годинава играчиштата останаа во темнина, треба да дадат одговор надлежните структури од градот.

Текст и фото: Зоран Антоски