Се асфалтираат на улиците на населба Раштани

Општина Кичево работи на асфалтирање на поголемиот дел на улиците во најновата населба на Кичево наречена Раштани. Средствата се обезбедени од Општината.

– Овој дел на градот со голема брзина се шири и општина Кичево се обидува да ја обезбеди потребната инфраструктура. Патиштата се многу важни, па со почетокот на градежната сезона и ние со поголем интензитет работиме на асфалтирање на улиците на оваа населба на нашиот град – вели Бурим Кадриу од општина Кичево.

Според него, поголем дел на главните улици се во завршна фаза, односно се асфалтирани.

Exit mobile version