Се излева Сушица (фото)

 
 
Обилните врнежи, топлото време и наглото топење на снегот предизвикаа реката која ја викаме со подбивно име – „Сушица“ да покаже заби. Се излеа и го поплави кејот. Нема последици по околните објекти. Зголемен водостој има и каналот „Иванидол“.
 
Sushica (1)
 
Sushica (2)