Синохидро отвора повеќе работни позиции, аплицирајте

Кинеската компанија Синохидро Корпорејшн Лимитед со седиште во село Извор, Кичево која е главен изведувач на работата за изградба на автопатот Кичево – Охрид објавува оглас за потполнување на следните работни позиции:

Лабораториски инжењери – за тестирања (2 лица)

Што е потребно:

 • Добар во англискиот јазик, зборување и пишување;
 • Дипломиран градежен инжењер со најмалку 1 година искуство;
 • Добар во канцелариски софтвер како Word и Excel;
 • Со валидни релевантни инженеринг сертификати;

Одговорности:

Одговорни за тестирање работи поврзани со теренска лабораторија вклучувајќи тестирање на градежни материјали, контрола на производството на бетон, тест на насипот на патиштата, итн.

Градежен инженер (10 лица)

Што е потребно:

 • Градежништво на патишта и мостови, дипломиран градежен инжињер (магистратура ќе се смета за предност)
 • 3 или повеќе години искуство во патната и изградбата на мостови и техники за управување;
 • Задолжнително познавање на англиски јазик.
 • Поседување на возачка дозвола ќе се смета за предност.
 • Со валидни релевантни инженеринг сертификати;

Одговорности:

 1. Одговорен за Проектот за управување и координација на градилиштето;
 2. одговорен за комуникација со технички консалтинг инженери и проверка и потврдана квантитетот ;
 3. Одговорни за техничка метод – изјава и организација на изградба и дизајн;
 4. Помош за теренска контрола на квалитетот на изградбата и контрола на квалитетот

Инжењер за заштита и безбедност на работна средина (4 лица)

Што е потребно:

 • Градежништво на патишта и мостови, дипломиран градежен инжињер (магистратура ќе се смета за предност)
 • 3 или повеќе години искуство во патната и изградбата на мостови и техники за управување;
 • Валиден сертификат за здравствената безбедност на животната средина;
 • Задолжнително познавање на англиски јазик
 • Поседување на возачка дозвола ќе се смета за предност.

Одговорности:

 1. Одговорен за градежните работи на градилиштето , како што е функционирањето и имплементацијата на мерките за заштита на животната средина и градежни работи со системот за безбедност и осигурување
 2. Одговорен за безбедноста на градилиштето и еколошките инспекции и рутински надзор и управување
 3. Одговорни за комуникација и координација со надзорниот инженер

Геодетски инженер (2 лица)

Што е потребно:

 • Добар во комуникација на англиски јазик
 • Диплома по геодезија, способност за справување со нашите геодетски работи
 • Со валидни релевантни инженеринг сертификати;

Одговорности:

 1. одговорен за поставување на проектот , топографско собирање на податоци, преглед на количини, контрола на мрежното мерење и работа со пресметки;

2.Превод на македонски и на англиски јазик.

Инженер за тунел (2 лица)

Што е потребно:

 • Добар во комуникација на англиски јазик.
 • Со валидни релевантни Инженеринг сертификат;
 • Искуство на изградба на тунел;

Одговорности:

 1. Одговорен за комуникација и координација со надзорниот инженер, рутинска инспекција, компетентност за технички прашања;
 2. Тунел изградба – техничка методологија ( ископување на тунел,прскан бетон за тунел, тунел постава, итн.)

Техничар / Механизација (10 лица)

Што е потребно:

 • искуство во градежни машини (багер, натоварувач) поправка и одредување
 • англиски јазик за комуникација;

Одговорности:

 1. Одговорен за градежни машини – анализа на дефекти и обновување, градежни машини за одржување и поправка;

Мобилен кран (Авто кран) оператор (4 лица)

Што е потребно:

 • Искуство во работа со мобилен кран (најмалку 25 тони капацитет );
 • Aнглиски јазик за комуникација;

Одговорности:

 1. Одговорен за рутински работа со мобилен кран, материјали и опрема за подигнување;

 

Вашето CV на англиски јазик пратете го на  sinohydrowork@gmail.com.