ФОТО: Срамно однесување на Обама на погребот на Нелсон Мандела

Фото: Roberto Schmidt, AFP/Getty Images

Претседателот на САД, Барак Обама, премиерот на Велика Британија, Дејвид Камерон и данската премиерка Хеле Торнинг Шмит, си направија по едно „селфије“ на меморијалот посветен на Нелсон Мандела. Освен што не внимаваа на програмата посветена на еден од најголемите борци за човекови права, Обама и друштвото се смееја небаре се на концерт.

На крај, мораше да интервенира Мишел Обама која за цело време со внимание ја следеше програмата, по што нејзиниот сопруг сфати каде е.

By the way, Барак Обама одржа патетичен говор во кој го величеше делото на Нелсон Мандела.