Скопјани пазареле во кичевски села со фалсификувани банкноти

Полициската станица во Кичево поднесе кривична пријава против С.Р.(44) од скопското село Арачиново и А.С.(52) од село Брест, за сторени две кривични дела „фалсификување пари“.

Во март и јуни 2013 година, пријавените во селата Другово и Кладник при купување на домашни производи пуштиле во оптек две фалсификувани банкноти во апоени од 500 и 100 евра.