Ќе имаме снежна Нова Година

Ако се остварат прогнозите, оваа Нова Година по неколку години пауза, ќе ни биде и тоа како снежна. Снегот треба да почне да паѓа уште на 30 декември, а со зголемен интензитет ќе проолжи на 31 декември. Ќе наврнат над 10 сантиметри снег. Температурите ќе варираат од -5 до 3 степени.