И гимназијата при крај со нафта за греење

По основните училишта, на пат да снема греење е и објектот на кичевската гимназија Мирко Милески. Во истиот објект е сместена и гимназијата „Дрита“.

На учениците од гимназијата „Мирко Милески“ им било кажано дека нафта за греење на објектот има за уште само 3 дена. Состојбата со греењето во кичевските училишта трае веќе трета недела. Учениците и понатаму не посетуваат настава.

Exit mobile version