Леопардите во мировна мисија ИСАФ во Авганистан

Денес од кичевската касарна „Чеде Филипоски – Даме” ќе бидат испратени во 15 –та мировна мисија во Авганистан 149 припадници

Read more

ФОТО: Свечена церемонија во кичевската касарна „Чеде Филиповски – Даме“

Вчера во касарната „Чеде Филиповски – Даме“ во Кичево се одржа воена церемонија по повод враќањето на контингентот од мировната

Read more

Драма во Кабул: Спасени македонски војници

Вкупно 38 балкански војници од Македонија, Црна Гора, Албанија и Босна и Херцеговина се извлечени од воена база во Кабул

Read more