Груевски: Има интерес за концесија и градба на автопатот Кичево – Гостивар

Изградбата на автопатиштата се одвива согласно предвиденото и во источна и во западна Македонија, оцени премиерот Никола Груевски. Премиерот информира дека имаат

Read more

Синохидро отвора повеќе работни позиции, аплицирајте

Кинеската компанија Синохидро Корпорејшн Лимитед со седиште во село Извор, Кичево која е главен изведувач на работата за изградба на

Read more

Синохидро бара кранист за работа

Кинеската  компанија Синохидро Корпорејшн Лимитед со седиште во село Извор, Кичево која е главен изведувач на работата за изградба на автопатот Кичево –

Read more

Синохидро вработува тројца инженери и управувач со градежна машина

Кинеската  компанија Синохидро Корпорејшн Лимитед со седиште во село Извор, Кичево која е главен изведувач на работата за изградба на автопатот

Read more

До февруари повик за концесионер за автопатската делница Кичево-Гостивар

Најдоцна до февруари следната година ќе биде објавен повик за концесионер за изградба на автопатската делница Гостивар – Кичево, а

Read more

Зошто градоначалникот Фатмир Дехари ја напушти свеченоста за автопатот во саботата?

Градоначалникот на Кичево, Фатмир Дехари во саботата демонстративно ја напуштил свеченоста по повод отпочнувањето на градежните работи на автопатот Кичево

Read more

Започна изградбата на автопатот Кичево-Охрид – најголема инфраструктурна инвестиција (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Со инвестиција од 375 милиони евра Кичево и Охрид ќе се поврзат со автопат,  во должина од 57 километри, кој треба да го

Read more