Самоил Јаковлески предводник на коњаницата од Бигорскиот Манастир до Крушево

Според традицијата и годинава, после чинот на полагањето  на заклетвата која коњаниците ја извршија пред  кама и пиштол. Учесниците на

Read more

Годинешниот војвода на „Патот на Црешовото топче 2013“, ќе биде соопштен при давањето на заклетвата

Како и претходната година така и годинава, војводата на Илинденскиот марш „Патот на Црешовото топче-2013“, ќе биде одреден пред почетокот

Read more

ФОТО: Осквернавен храмот Свети Георгиј во Лазарополе

Продолжува сквернавењето на православните храмови во регионот. Осквернавен е најубавиот храм во Мијачкиот крај, црквата Свети Георгиј во Лазарополе, храм

Read more
Exit mobile version