ВИДЕО: Погледнете го краткометражниот арт филм „Барајќи го човекот“

„Барајќи го човекот“, краткометражен арт-филм на Благојче Наумоски – Бане. Сите кадри се снимени на разни локации во Кичево.

Read more

Изложба на кичевскиот уметник Бане Наумоски во Скопје

Кичевскиот уметник Благојче Наумоски – Бане во вторник, 13 ноември ќе одржи изложба во Кинотеката на Македонија во Скопје, под

Read more

„Барајќи го човекот“ со премиера во ноември

„Барајќи го човекот“, првиот филм на Благоја Наумоски-Бане, ликовен уметник од Кичево, својата премиера ќе ја доживее во почетокот на

Read more