Божиќна литија во Кичево

Post by Medija Centar. Божиќна литија составена од неколку десетини дечиња, празник за очи и душа, ги украси кичевските улици.

Read more

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Православните христијански верници денеска го слават Христовото раѓање – Божик, најголемиот христијански празник. Божик е најрадосен христијански празник. Бидејќи на

Read more

За многу години Бадник, ден пред Божиќ!

Денес Православните верници го слават Бадник, ден пред големиот христијански празник Божиќ. На Бадник во секоја куќа се меси кравајче,

Read more

Започна божиќниот пост

За православните христијански верници кои се водат според стариот Јулијански календар денеска почнува шестнеделниот Божикен пост. Постот ќе трае 40

Read more
Exit mobile version