Антонио Милошоски на конференција во Брисел

Антонио Милошоски ќе биде активен учесник и говорник на конференцијата насловена „Западен Балкан – иднината со Европа“, која ќе ја

Read more

„Словенски ракописи од Македонија” во Кралскиот музеј во Белгија

Во Кралскиот музеј во Мариемонт во Белгија синоќа беше отворена изложбата „Словенски ракописи од Македонија од 13-ти до 19-ти век”. Во присуство

Read more