Водици во Кичево и Кичевско 2015 (фото, видео)

Празникот Водици повторно не собра на прадедовските огништа. Кај и да си, за Свети Јован во Кичево да си. Оттаму

Read more

ФОТО: Како се прославија Водици низ Кичево и Кичевско! [2014]

Ако викаат: „За Божиќ кај и да си, дома да си“, во Кичево тоа важи и за Водици. Останало аманет

Read more

Локализиран пожарот над Строгомиште и Букојчани, изгаснат над Пречиста и фатен предизвикувач на пожарот

Пожарите кои до вчера беснееја во атарите на селата Строгомиште и Букојчани се споија во еден голем пожар. Пожарот беше

Read more