Во Велес отворена изложба на дела од Кичевската Ликовна Колонија 2014

Во рамки на манифестацијата „Велес –Град на културата 2015“ синоќа во Ликовниот салон во Велес беше отворена изложба на дела

Read more

Постдипломски студии за Нутриционизам и Управување со квалитет и безбедност на храната во Кичево

Технолошко – техничкиот факултет Велес, со дисперзирани студии во Кичево и Битола, после четиригодишните додипломски студии, им овозможува на сите

Read more

Од есен во Кичево стартува новата студиска програма – Нутриционизам

Од академската 2013/2014 година, во Кичево стартува новата студиска програма – Нутриционизам, на Технолошко-техничкиот факултет Велес, со Дисперзирани студии во

Read more

Убиството на охридскиот архиепископ Варлаам во Велес

Улогата на Охридската Архиепископија низ историјата игра пресудна улога историјата на Македонскиот народ, се до нејзиното укинување во 1767 и

Read more