100 години од Букурешкиот договор

Македонија денеска одбележува еден од најтрагичните историски датуми во нејзиното постоење, денот на кој пред  100 години беше потпишан Букурешкиот мировен договор, акт со кој нејзината

Read more

Скечот со кралицата Елизабета и Џемс Бонд снимен во најстрога тајност

Филмскиот скеч на британската кралица Елизабета и глумецот Даниел Крејг, во улогата на Џемс Бонд, прикажан на свеченото отворање на

Read more